Vilken rivstart på Sagateatern!

 
 
Hans Qviström visar renoveringen av Sagateatern i Södertälje

“Familjen Bra” var en av de pjäser som invigde nystartade Sagateatern. En pjäs av Joakim Pirinen som fått nytt stuk av Roland Cox, Ulrika Lundh, Mats Enlund och Maria Lannerbäck. Foto: Sofia Enlund

Galet intensiv omstart
på Sagateatern

Efter två års planerande, snickrande, spacklande, målande, el- och rördragande och hjärteblod kickade STA igång sin nyrenoverade teater. Det blev en galet intensiv höst med flera premiärer på rad.

Först ut var “I Grevéns tid”, en musikföreställning i samarbete med Skalbolaget. Flera fullsatta föreställningar med publik som samtidigt fick beundra vår nya salong med bekväma stolar, himmelsblått tak och rymlig scen mitt i Södertälje.

Sen drog den klassiska farsen “Arnbergs Korsettfabrik” in, med förvecklingar, ljug och spring i dörrar. Gruppen “Ritas Ragator och Gubbar” fyllde flera av de fem föreställningarna.

Och i november var det så dags för “Familjen Bra”, en 80-talspjäs av serietecknaren Joakim Pirinen (han med Socker-Conny) som gavs ny aktualitet av de fyra i en av STA:s många teatergrupper. Gruppen (på bilden överst) går nu vidare och planerar nya uppsättningar.

I skrivande stund planeras också evenemang med kopplingar till julen. Följ med på STA:s hemsida!