Under Baobabträdets skugga

Bild på ett träd.
Under Baobabträdets skugga

I vår har våra seniorer premiär på “Under Baobabträdets skugga”, en pjäs av dansken Kaj Nissen.

IOGT-Gården Övre Torekällgatan 29, söndagen den 9 april kl 16.00

Servering. Entré 50:- 

 

Pjäsen är skriven av den danske författaren Kaj Nissen. Det är en pjäs om möten. Möten och avsked mellan människor, små vardagliga möten, söten som man kanske inte minns och möten som inte blev av.

Här finns en affisch för pjäsen Under Baobabträdets skugga

Seniorteatergruppen Berguvarna, som är verksamma inom Södertälje teateramatörer, har funnits i över 20 år och denna gång spelas denna lilla pjäs.

Vi inbjuder till premiär söndagen den 9 april på IOGT-lokalen, Övre Torekällgatan, kl 16.00.  Servering finns, biljettpris 50 kr, vid dörren.

Apbrödsträd, baobabträd, är höga träd som finns på savannen och det är unikt för att det suger upp en enorm mängd vatten så att den klarar långa torrperioder. Elefanterna trycker med hjälp av betarna hål i den mjuka barken för att komma åt vätskan. Träden kan bli upp till 20 meter höga och ha en lika bred omkrets; grenarna kan bli mellan 18 och 20 meter långa. Träden har en frukt som heter apbröd. Frukten ser ut som ett avlångt päron och är gul och lite skimrande grön.

Vi kommer gärna till er med vår föreställning. Gärna dagtid. Vi behöver ingen stor scen, en mindre lokal är att föredra. Vi har ingen scenografi. Vi har musik och rekvisita som vi tar med oss. Vi har ingen teknik vad gäller hörsel. Pjäsen tar ca 40 min. Kostnad: från 500 kr. Det inkluderar rese- och upphovsrättskostnader. Andra lösningar kan diskuteras.

För att veta mer eller beställa föreställningen kontaktar ni Kjell Sköld kjellskold@live.se  eller 076-232 16 52