Teaterkurs för vuxna i sommar

 

Det är inte bara barn och ungdomar som kan gå teaterkurs på sommaren. Nu erbjuder vi en sommarkurs även för vuxna som är nyfikna på teater. Satsa en långhelg på din dröm att pröva teaterscenens magiska värld!

Vi jobbar med grundläggande skådespelarövningar och improvisationsövningar för att utveckla fantasi och spontanitet. Här kan du upptäcka och utveckla din teaterförmåga.

Under teaterlektionerna arbetar vi med de verktyg en skådespelare behöver för att utvecklas och skapa grunderna i skådespeleri och scenframställning.

Vi arbetar med kroppen, rösten och texten. Vi arbetar med improvisation, karaktärsarbete och olika genrer. Vi pratar om texter, de olika teorierna och tankarna bakom teater. Med din vilja och önskan är det mesta möjligt.

Kursen passar nybörjare  Vi börjar med övningar för att hitta trygghet, för att se och lyssna till varandra och för att träna samarbete. Vi fortsätter sedan med grunderna i teater. Genom skådespelarövningar, samarbetes- och koncentrationsträning jobbar vi med teaterns hantverk. 

Kursen hålls kl 10-16,  fredag till söndag den 30 juni till 2 juli

Pris: 1 500 kr. 

Plats : Gamla Flickskolan, Orionkullen, Södertälje

Ledare : Alva och Rika 

Ta med egen lunch och mellanmål. Ha oömma kläder som du kan röra dig fritt och obehindrat.

Anmäl dig till info@sta.nu senast den 11 juni, skriv namn, adress och ålder