Nu spurtar Sagateatern mot premiär

STA sponsringsgruppen
STA:s sponsorgrupp vid den nymålade och marmorerade pelaren i Sagateatern: Mats Doland, Roland Cox och Rita Bennich.

Renoveringen av Sagateatern går för fullt, och nu behöver vi din hjälp att slutföra jobbet.

Redan nu börjar vi planera de första föreställningarna. Hela salongen är målad, ett rejält plankgolv är lagt, el och ventilation är förberett och betonggolv har gjutits i entrén. De två toaletterna är snart klara, ingångsdörrarna är utbytta och jobbet pågår att bygga publikläktare och loger. Du kan följa renoveringen i ett nyhetsbrev som mejlas ut.

Flera premiärer planeras nu. Gruppen Ritas ragator och gubbar spelar lustspelet ”Arnbergs korsettfabrik” i vår. Vår partner Skalbolaget har sångshow i april. Mer kommer.

Vi har fått fantastiska bidrag från Kulturrådet och Svante Bergströms Teaterstiftelse, från företag och organisationer. Dessutom ett makalöst stöd från enskilda södertäljebor som skänkt summor mellan 50 och 50 000 kronor. Än en gång riktar vi ett varmt tack till alla er sponsorer.

Frivilliga har hjälpt till med renoveringen, och vi kommer att behöva mer praktisk hjälp. Anmäl dig som volontär här, så kontaktar vi dig.

Bidragen gör oss trygga med att vi kan bygga en för­nämlig scen vid Maren. Men det är mycket som ska ord­nas, bland annat inredning och utrustning till en artist­loge, ett pentry, ljus- och ljudteknik, publikplatser och wifi-uppkoppling.

Så vi tar tacksamt emot ytterligare stöd från alla som bryr sig om teater och barns och ungdomars ut­veckling i stan.

Swisha till STAPlusgironumret är 58 38 11-5. Man kan också starta Swish i sin telefon och skriva in 123 577 01 44 eller skanna den här QR-koden.