Gradäng på gång

Gradäng på Sagateatern
Klicka på bilden så blir den jättestor!

Sagateatern blir allt mer spelfärdig.

Nu börjar “huset i huset” ta form. Det blir en gradäng med avsatser där sittplatserna ska finnas. Under trappan bildas samtidigt ett utrymme för logen där skådespelarna kan sminka och klä om.

Toaletterna har fått rördragningar och nya väggar. Utrymmena ska målas och få porslin inom kort.

Nu ser det ut som om Sagateatern ska vara färdig för premiärer efter sommaren. Nyligen var vi och hämtade tiotals meter svarta tygstycken som scenen Estrad skänkt oss, som ska bli back drop bakom scenen och “byxor”, hängande tyger där skådespelarna kan försvinna eller göra entré.

Flera pjäser repeteras nu, som kommer att ha premiär i höst. Under åren vi varit utan scen har vi fått spela i olika utrymmen, men nu är vi på gång in i vår egen teater igen. 

Jobbet är stort, tar tid och kostar pengar. STA söker nu pengar från olika fonder och stiftelser. Liksom tidigare är även de generösa södertäljeborna välkomna med bidrag – små och stora.

Bidragen gör oss trygga med att vi kan bygga en för­nämlig scen vid Maren. Men det är mycket som ska ord­nas, bland annat inredning och utrustning till en artist­loge, ett pentry, ljus- och ljudteknik, publikplatser och wifi-uppkoppling.

Plusgironumret är 58 38 11-5. Man kan också starta Swish i sin telefon och skriva in numret, 123 577 01 44.