Full fart på jobbet med Sagateatern

Arbetet med renoveringen av Sagateatern mitt i Södertälje går framåt.

Nu är de nya entrédörrarna på plats. De är av metall, täta och säkra, och lätta att öppna inifrån om det skulle bli bråttom. Det blir en dörr på varje sida om foajén, så att lokalen kan tömmas snabbt.

Väggar, tak och golv… Jobbet vid Marenplan rullar på. Vi har bilat upp det gamla foajégolvet där ett nytt golv inom kort ska gjutas. Vi bygger två toaletter varav en för funktionsvarierade. Vi har målat några av väggarna i teaterlokalen och slutför målningen under våren.

I planerna för de kommande månaderna ingår att bygga ett golv i teaterlokalen, en gradängtrappa för publikstolar och ett fläktsystem.

En del av jobbet görs av inhyrda hantverkare, men mycket fixas av villiga volontärer. Du kan vara med och bygga om du vill. Något att skryta med när allt är klart, eller hur? Här anmäler man intresse och kan bli kallad.

På bara två månader har generösa södertäljebor bidragit med små och stora summor till renoveringen, totalt 155.000 kronor. Svante Bergströms Teaterstiftelse har lovat att dubblera den summan.

Dessutom har statliga Kulturrådet skickat 700.000 kr. Vi närmar oss därmed den preliminära budgeten. Men behoven är stora, så vi fortsätter att söka pengar från olika stiftelser, fonder, myndigheter, föreningar och privatpersoner. Södertälje kommun har hittills inte bidragit. Det är fortfarande välkommet med bidrag till vår Swish 123 577 0144 och vårt plusgiro 58 38 11-5